2020

Kauris ja Rapu 2020


Vuosihoroskooppi kesäkuun loppuun saakka.

Tässä merkkiparissa on ollut pitkään merkittävä energialataus. Viitisen vuotta sitten alkanut jännitysaspekti Uranuksen ja Pluton välillä laittoi alkuun asioita, jotka ovat näinä aikoina saavuttamassa ratkaisuja. Kauriin merkkiin liitetään rakenteet, luusto, infrastruktuuri, laki ja järjestys, eli kaikki mikä saa asiat toimimaan jonkin systeemin tai suunnitelman tai rakennelman varassa. Aina kun tutkitaan jotain aurinkomerkkiä tulee ottaa huomioon sen vastapäinen alue. Kauriin kohdalla se on Rapu. Kauris luo rakenteita ja kulisseja suojellakseen Ravun herkkää ja emotionaalista sisintä. Rapuun liitettävä itseä suojeleva piirre tulee juuri Kauriin kautta. Ja toisaalta Kauriiseen liitettävä herkkyys tulee Ravun kautta.

Tammikuun 10. päivä on vaikuttava täydenkuun tapahtuma, joka myös kuunpimennyksenä nähdään ja koetaan Ravun merkissä 20 astetta. Vaikutusta on vaikea ennakoida yksilöllisesti, mutta tunteet ja rajojen kaataminen ovat asioita joita voi liittää tämän tapahtuman vaikutuspiiriin.

Täysikuu vaiheena on paljastava ja tunteita esille nostava. Toisaalta voi myös olla turhauttava, jos ei kykene ilmaisemaan tunteitaan normaalisti. Niinpä voi esiintyä tunteiden epäsuoraa ilmaisua joka voi näyttäytyä irrationaalisena käyttäytymisenä. Tämä kaikki kuitenkin purkaa ulos tukahdutettua energiaa. Lopputulos riippuu aina siitä mikä on ajanut tähän tilaan. Jos on pitkään joutunut tukahduttmaan jotain itsessään niin nyt se on aika saada purettua tavalla tai toisella.

Kauriille tämä voi tuottaa tavallista enemmän ongelmia, koska hän on rajojen ja kulissien ylläpitäjä nro 1. Luultavasti Kauris/Rapu akselilla ollut pitkäaikainen jännite on jo raakakypsyttänyt kovankin luun ja omia tunteita voi alkaa tunnustelemaan rakkaudella.

Ravulla tämä sama teema näkyy ihmissuhteiden kautta. Nyt on aika vapautua toisten vallan alta tai lakata suojelemasta sellaista joka ei sitä tarvitse. Nyt on aika ottaa selvää omasta vahvuudesta, jota Ravulla on kunhan lakkaa pelkäämästä.

Tammikuun lopun uusikuu tulee Vesimieheen joka Kauriilla on omien varojen alue ja Ravulla toisten varat. Eli nyt lähdetään perkaamaan sitä miten tullaan toimeen jos ja kun on jätetty tuttu ja turvallinen esim. stressaava työ tai kiusaava puoliso.

Voi myös olla että kehon ja mielen energiat ovat joutuneet koetukselle vuosien paineessa ja tarvitsevat terapiaa ja kuntoutusta.

Vesimies energia on uudistavaa ja virkistävää. Nyt kun Kauris on päässyt hiukan rajoituksistaan niin hän näkee yllättäviä mahdollisuuksia hankkia varoja. Nyt kannatta ottaa kaikki luova energia käyttöön ja suunnata oudoillekin vesille.

Ravut hyötyvät nyt yhteisten resurssien varoista ehkä yllättävälläkin tavalla. Ravut ovat kevään korvalla myös hyvin kaukokaipuisia ja voivat lähteä matkaan. Merimatkailu on ehkä parasta terapiaa nyt.

Helmikuun uusikuu tulee kommunikaatio/tieto linjalle ja siellä on myös perääntyvä Merkurius. Kauriin tapa käsitellä tietoa voi olla suurpiirteinen ja siihen on tuonut lisää mielikuvitusta Neptunuksen sijainti Kalojen merkissä. Nyt tulee tilaisuus ottaa selvää oman mielen toiminnasta ehkä jonkin koulutuksen myötä tai jokin terapia voi auttaa saamaan kiinni harhailevista ajatuksista.

Ravuilla tämä sama energia voi suuntautua matkailuun tai ilmaisemaan itseä jollain luovalla tavalla, laulun tai runon keinoin.

Tarjolla on hyvää energialatausta luovaan toimintaan.

Kodin ihmissuhteissa uusia alkuja, sosiaalisia kontakteja luodaan. Rapu laajentuu ulospäin ja luo suhteita ammattielämässä. Toimintaa ryhmässä tai ystävien kesken.

Maaliskuun täydenkuun energiat ovat uusia ihmissuhteita luoville ihanteelliset. Maaliskuun puolivälissä on hedelmällistä aikaa luoda ihmissuhde vakaalle pohjalle. Kannattaa katsella ympärilleen ennakkoluulottomasti niin voi yllättyä.

Ravut voivat löytää ihastusta ystäväpiiristään. Tai löytää innoittavan harrastuspiirin.

Tämän merkkiparin tunnelmat alkavat hiukan helpottaa kun Saturnus on siirtymässä Vesimiehen merkkiin ja Jupiter on tullut tuomaan omaa avarruttavaa näkemystään muutoin niin itseä suojeleviin merkkeihin. Kevään korvalla on vielä Mars innoittamassa toimimaan, joten selvää tuuletusta nämä merkit nyt kokevat.

Johtavat merkit ovat siitä merkittävässä asemassa että tasaus- ja seisauspäivät ovat vuorollaan kunkin merkin aloittajia. Näissä merkeissä syntyneillä on siten sisällään johtajuus-teema asennettuna. Miten se ilmenee onkin sitten eri asia. Nouseeko oikeasti johtajan asemaan vai jääkö huutelemaan nurkista pikkupomona, joka ei rohkene nousta täyteen voimaansa. Oikea johtajuus sisältää vastuun ja velvoitteen. Nämä merkit ovat nyt tätä teemaa käyneet läpi pitkän tovin.

Huhtikuulle mennään Oinaan johdolla myötäisissä tuulissa. Kodissa ja ammattielämässä puhaltavat uudet tuulet, raikkaammat. Kauris on kovassa vedossa toimimaan ja luo taloudellisesti merkittäviä suhteita, Ravut kohtaavat nämä energiat kumppanin tai ystävän kautta.

Kauriilla on nyt myös mahdollisuus luoda vakaa romanttinen ihmissuhde. Mutta sen kanssa ei kannata hätäillä, koska keväämmällä Venuksella on peräytymisjakso, jolloin tulee helposti eteen jonkinlainen mietintävaihe tai uudelleenarviointi suhteisiin nähden.

Toukokuulle tullessa Saturnus siirtyy Vesimiehen merkkiin ja tuo vastuuta, velvoitteita ja ehkä rajoituksiakin varojen käyttöön näillä merkeillä. Voi olla että uusi kumppani on tähän osallinen tarjoamalla sijoitusneuvoja tai uuden toiminnan aloittaminen vaatii sijoittamaan paljon rahaa toiminnan alkuun saamiseksi.

Ihmissuhteissa vilkas jakso. Uusia tuttavuuksia syntyy ja seurustelu on vilkasta ainakin kommunikaation tasolla. Suhteet voivat olla kevyellä tasolla ja aivan kaikkea ei nyt kannata uskoa todeksi.

Keskikesää kohti mennessä Venuksen perääntyminen on tosiasia. Suhteissa käydään keskustelua, miten jatketaan. Ravuilla voi olla vetoa salasuhteeseen, joka tuo enemmän ongelmia kuin onnea.

Kesän alussa on paljon liikennettä ja kommunikointia ilmassa. Keskustelu voi näyttää kevyeltä, mutta takana voi olla painavaa sanomaa.