Rekisteriseloste

Rekisteriseloste

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 23.4.2021


Suomen henkilötietolaki (523/1999)


10 § Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)


Rekisterin ylläpitäjä: Eija Kuunpolulta, Kuunpolku Y-tunnus 1504705-5

Rekisterin yhteyshenkilö: Eija Kuunpolulta, kuunpolulla@gmail.com

Rekisterin nimi: Uutiskirje, sähköpostilista

Rekisteriin liittyvät sivustot: https://kuunpolku.fi

Tietojen keräämisen tarkoitus: Käyttäjän (uutiskirjeen tilaaja) henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

● mielipide- ja markkinatutkimusten toteuttaminen

● jälleenmarkkinointi käyttäen, Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja

● tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä tietojen tilastointi ja analysointi

Rekisteri koostuu yllä mainitun uutiskirjeen, maksuttomien oppaiden tilaamisen sekä erilaisten tuotteiden ja palvelujen ostamisen kautta postituslistalle liittyneistä käyttäjistä.

Rekisterin henkilötietoja käytetään yhteydenpitoon sähköpostilistalla oleviin käyttäjiin, hallintaan ja ylläpitoon.

Käyttäjää tiedotetaan sivustojen uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että bloggaaja lähettää sähköpostin välityksellä myös suoramarkkinointi-, suoramainonta-, mielipide-, markkinointitutkimusmateriaalia ja/tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin.

Käyttäjänä sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:

● Etunimi ● Sähköpostiosoite ● Käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi linkkien klikkaaminen, sivut tai postaukset joilla vierailet, toimintojen ajankohta.

Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta. Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta). Henkilötietojen luovuttaminen: Rekistereihin kerättyjä tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin.

Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja se on suojattu ja sijoitettu siten, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin. Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:

● Mailchimp-sähköpostiohjelma (tietoturva) Mailing Address, The Rocket Science Group, LLC

675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

● Google Forms kyselylomakkeet

Tietolähteet: Henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä tilaa viikkokirjeen, lataa jonkin maksuttoman oppaan, päivittää omia tietojaan, liittyy ilmaisiin haasteisiin, workshoppeihin, kilpailuihin tai arvontoihin.

Suojaus: Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain bloggaaja itse.

Rekisteriin sisäänpääsyn mahdollistava käyttäjätunnus ja salasana vaihdetaan 4 kertaa vuodessa. Tarkastus- ja oikaisuoikeus (Henkilötietolaki 26§)

Suomarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella (kuunpolulla@gmail.com)

Tarkastuspyynnön toteuttamisessa suositellaan käytettävän tietosuojavaltuutetun internet-sivuilta saatavaa lomaketta. Tarkastuspyynnössä tulee olla maininta, että pyyntö koskee (Kuunpolku) rekisterin rekisteritietoja. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön. Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti. Pyynnössä tulee perustella ja yksilöidä tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi, mikä käyttäjän mielestä on oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään. Bloggaaja ei tarkista käyttäjän antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Käyttäjä voi muuttaa, täydentää ja poistaa tietojaan jokaisen viikkokirjeen lopussa olevien linkkien kautta tai kirjautumalla palveluun. Palvelun käyttöä koskevat tiedot eivät ole käyttäjien käytettävissä. Rikkomuksista ilmoittaminen: Parhaista ponnisteluista huolimatta mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennusmuoto ei ole täysin turvallinen.

Bloggaaja ei voi taata täyttä turvallisuutta. Jos bloggaajan tietoon tulee tietoturvarikkomus, se ilmoittaa siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet.

Käyttäjän velvollisuudet: Käyttäjän tietojen turvassa pysyminen edellyttää myös, että käyttäjä varmistaa omien tilien tietoturvan käyttämällä riittävän monimutkaisia salasanoja, vaihtamaan ne säännöllisesti ja säilyttämään niitä asianmukaisesti. Käyttäjän on myös itse varmistettava omien laitteidensa turvallisuus. Käyttäjän oikeudet: Sivustojen käyttäjällä on seuraavat oikeudet:

● Tiedonsaantioikeus

● Käsittelyn rajoittamisen oikeus

● Korjausoikeus

● Oikeus tulla unohdetuksi

● Suostumuksen peruuttamisen oikeus

● Tietojen siirto-oikeus

Käyttäjällä on oikeus kieltää rekisterin ylläpitäjää käsittelemästä häntä koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten. Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille maksuttomat oppaat, työkirjat, blogipostaukset sekä viikkokirjeet voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Linkitetyt verkkosivustot eivät ole bloggaajan hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä.


Evästeet Mikä on eväste? Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Näin bloggaaja pystyy tunnistamaan kävijän, joka vierailee sivustolla useasti. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta. Kaupallisten sivustojen tapaan, bloggaaja käyttää omilla sivuillaan evästeitä. Käyttämällä blogia annat suostumuksen evästeiden käyttöön tällä sivustolla kuvatulla tavalla. Evästeiden poistaminen Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Sinun kannattaa tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos päätät toimia näin, se saattaa vaikuttaa palveluiden tehokkaaseen käyttöön. Sallimalla evästeet varmistat blogin sujuvamman käytön. Tietosuojan ja rekisteriselosten muuttaminen Tietosuoja ja rekisteriseloste tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa, jonka yhteydessä ne voivat muuttua. Muutoksista tiedotetaan heti päivityksen yhteydessä. Käyttämällä sivustoja hyväksyt automaattisesti uuden tietosuojan ja rekisteriselosteen. Mikäli et hyväksy, silloin sivustojen käyttö tulee välittömästi lopettaa. Muut mahdolliset oikeudet: Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus, mikäli olet tyytymätön bloggaajalle lähettämäsi valituksen käsittelyyn.

Valitus tehdään valvontaviranomaiselle. https://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla (kuunpolulla@gmail.comi)