Uusikuu 21.6.

Uusikuu Ravussa

Kuu uusiutuu Ravun merkissä ja ilmenee samalla auringonpimennyksen muodossa.

Lähes samaan aikaan on ollut kesäpäivänseisaus, jolloin päivä on pisimmillään ja valon aika runsain pohjoisella pallonpuoliskolla. Myös seuraava uusikuu syntyy Ravussa joten samankaltainen tunnelma väreilee elokuulle saakka.

Tämä aika keskittää tietoisuutemme suojautumisen tarpeeseen. Olemme joutuneet aivan uudenlaisen tilanteen keskelle kevään aikana ja luoneet erilaisia käytäntöjä hoitaa arjen rutiineja. Aika on herättänyt monenlaisia tunteita, pelottaviakin.

Nyt on aika keskittyä tunnustelemaan omia tuntoja, miten minä oikeasti voin. On myös aika löytää oma turvapaikka, mistä ammentaa voimaa kriisien keskellä.

Se voi olla oman perheyhteyden vahvistamista. Ottamalla kaikki perheenjäsenet tasa-arvoisesti mukaan yhteyteen, niin isovanhemmat kuin lapset ja vahvistamalla luottamusta toisiinsa. Perheyhteys voidaan käsittää laajemminkin, johon voi kuulua myös muita kuin sukulaisia.

Turvaa voi luoda myös hengellinen yhteys, usko kaiken tarkoitukseen ja kosmiseen järjestykseen, joka joskus ilmeneekin kaaoksen muodossa.

Meillä on kullakin omat keinomme selvitä kriiseistä ja hoivata sisäistä lastamme. Yhteiskunnan pitää myös tarjota turvaa ja suojaa sen jäsenille tasa-arvoisesti. Perheiden hyvinvointi, sosiaaliset verkostot, varmuusvarastojen ylläpito ja myös sotilaalliset varustukset kuuluvat kesän keskeisiin puheenaiheisiin.

Merkurius perääntyy myös Ravun merkissä, joka auttaa ilmaisemaan tunteita, joita nyt nousee pintaan tavallista enemmän. Ehkä löydämme turvaa menneiden kokemusten kautta. Kesä on hyvä aika perehtyä historiaan ja tutkia asioita laajemmasta perspektiivistä. Mistä juontaa erilaiset asenteet, joiden seurauksina syntyy kapinointia, väkivaltaa, sotia.

Ehkä omaankin tunnekäyttäytymiseen löytyy vastauksia tutkimalla suvun historiaa. Mehän emme ole mitään yksityisiä saarekkeita, vaan meihin vaikuttaa niin kasvuajan vaikutteet, mutta myös geeniperimä ja sitä kautta tuleva tunnemaailma. Myös suvussa kulkevat asenteet ja arvomaailma ovat vaikuttimina omissa valinnoissamme hyvin pitkältäkin ajalta.

Tämä kesä on hyvä aika tarkastella tunteitaan, mikä saa minut reagoimaan juuri näin. On myös hyvä tunnistaa ja erottaa tunteet ja emootiot. Jonkun viisaan kuvailemaa on että tunteet ovat kuin meri ja emootiot laineita, joita tuulenvire liikuttaa. Emootiot ovat juuri niitä tunteita joilla reagoidaan asioihin. Esim. joku tuoksu voi saada pintaan aivan käsittämättömän tunneryöpyn joka ei muuten sovi tilanteeseen ollenkaan. 

Tällaista emootiota on hyvä tarkastella lähemmin, mihin se liittyy, milloin se on syntynyt? Kun tällaista tutkimista alkaa harrastaa joka päivä niin vähitellen voi alkaa nähdä omaa tunnekäyttäymistään kuin ulkopuolelta eikä aivan kokonaan joudu tunteen viemäksi. Tämä kesä on tähän toimintaan oivallista aikaa, suosittelen.

Täysikuu 5.7. Kauriin merkissä


Koko vuoden ajan on ollut todella mielenkiinoitoisia planeettakuvioita taivaalla, jotka edelleen jatkuvat. 

Tämä täysikuu on myös kuunpimennys ja tällä kertaa viimeinen Kauris/Rapu akselilla. Pimennyksiä tapahtuu joka vuosi tietyissä merkkipareissa 2 vuoden aikajanalla ja 9 vuoden välein.

Astrologisen tarkastelun mukaan näiden aikojen tarkoitus on nostaa esille elämässämme tiettyjä teemoja, jotka vaativat huomiotamme.

Kuunsolmut ovat mukana tässä Auringon ja Kuun keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Pimennys yleensä tapahtuu kuunsolmun lähimaastossa samassa merkissä tai aivan lähellä viereisessä merkissä.

Tämän kuunpimennyksen aikana kuunsolmut ovat siirtyneet edelliseen merkkiin (kulkevat vastapäivään) Kaksonen/Jousimies linjalle. Merkurius perääntyy ja on 1.7. syntynyt uudelleen Ravun merkissä (sillä on 3 uusiutumista vuodessa).

Venus on lähtenyt uudistuneena eteenpäin. Mars on siirtynyt Oinaaseen, jossa viettää loppuvuoden välillä peruutellen.

Kuun kaverina ovat Jupiter Pluto sekä Saturnus perääntyen. Sama joukko on koko vuoden ollut tiiviisti yhdessä.

Täysikuu vaiheena haastaa tiedostamaan jonkin keskeisen asian uudessa valossa. Jokin asia vaatii ratkaisua ja tämä voi aiheuttaa jännitteitä ja ristiriitaisia tunteita, jos olemme luoneet ennalta määrätynlaisen ratkaisumallin. 

Kesäkuinen kuunpimennys Jousimiehen merkissä loi optimismia tulevaan miten olosuhteemme kehittyvät kevään poikkeusoloista eteenpäin. On luotu uusia suunnitelmia ja ehkä varattu matkoja ja alettu unelmoida vapaammasta liikkumisesta yleensä.

Nyt on kuitenkin aika tarkistaa käytäntöjä ja muistaa rajoitukset ja kehittää uudenlaisia tapoja viettää lomia ja vapaa-aikaa. 

Heinäkuun 8. Marsin ja Merkuriuksen välillä on jännitettä joka on esillä koko heinäkuun. Vilkasta ja paikoin suorasukaista kommunikointia on ilmoilla.