Auringonpaluu

Auringonpaluu

astrologiassa merkitsee ajankohtaa jolloin aurinko on edennyt samaan kohtaan kuin syntymäkartalla. Tälle ajankohdalle laaditaan kartta samalla tekniikalla kuin syntymäkarttakin. Auringonpaluu kartta on joka vuosi erilainen, ainoa samana pysyvä on auringon asema. Karttaa voi tulkita aivan omana yksilönään tai vertailemalla syntymäkarttaan. On olemassa myös eräs tekniikka joka on ollut käytössä jo varhaisina aikoina kun astrologiaa on ryhdytty harjoittamaan. Tämä tekniikka on nimeltään profektio.

Profektiokartalla syntymäkartan kaikkia tekijöitä edistetään yhden merkin verran joka vuosi, näin syntyy 12 vuoden sykli. Profektiomenetelmä on oman kokemukseni mukaan erinomainen ilmaisemaan vuoden aikaisia teemoja kun sen yhdistää auringonpaluukarttaan. Käytän itse menetelmää siten että laadin auringonpaluukartan (merkkihuonejärjestelmä) ja merkitsen siihen kuluvan vuoden edistetyn syntymäkartan ulkopuolelle. 

Jos auringonpaluukartta osoittaa merkittäviä tapahtumia, näille voi etsiä ajankohtaa yhdistämällä kokonaisuuteen vielä uudenkuun/kuunvaihekartan. 

Seuraavassa esimerkki eräästä kartasta, jonka omistaja kohtasi suuren muutoksen ajankohtana jota uudenkuun kartta ilmaisee. Yläkuvassa on auringonpaluukartta vuodelle 2018 ja ulkopuolelle on merkitty syntymäkartan tekijät edistettynä kyseisen vuoden kierron mukaan. 
Kuluvana vuonna henkilön keskeinen teema on parisuhde ja suhteet muihin yleensä. Merkuriuksen asema kertoo että uusia aloitteita on ilmassa tunne-elämän alueella ja ne haluttaisiin pitää vielä piilossa. Lähiympäristössä on painostavaa ja rajoittavaa energiaa, joka pyrkii torjumaan uudet heräävät tunteet. Uudistumisen tarve on kuitenkin pakottava ja tämä voi olla melkoisen jännitteistä kyseiselle henkilölle.

Alakuvan uudenkuun mc/ic akseli ja siihen liittyvät planeetat osuvat auringonpaluukartan ac/dc akselille ilmaisten jotain merkittävä tapahtuvaksi.