Kuunpaluut


Astrologisesti voi vallitsevaa ajanlaatua suhteessa omaan kehityspolkuun tutkia monin tavoin. Auringonpaluukartta antaa viitteitä kuluvan vuoden teemoista, millaisia haasteita kohtaamme.

Ajan laatua suhteessa omaan tähtikarttaan voi myös tarkastella laatimalla kuukausittain kuunpaluukartan.  Siitä voi tarkastella kuluvan kuukauden energioita ja niiden värittämiä olosuhteita.

Kuunpaluukartan voi myös tehdä kahdella eri tavalla, joko sen ajankohdan mukaan kun Kuu on syntymäasteilla. Toinen tapa on tehdä kuunpaluukartta ajankohdalle kun Kuu ja Aurinko ovat samassa suhteessa kuin syntymäkartalla. Molempia karttoja verrataan syntymäkarttaan.

Kuunvaiheeseen perustuvaa kuunpaluuta tarkastellaan aina uudenkuun aikaan. Uudelle kuulle  laaditaan kartta ja jaetaan se 8. osaan niin että 1. huone alkaa oman kuunvaiheen määräämästä kohdasta.

Uusikuu symboloi siementä, joka on vielä pimeässä eikä anna ulospäin merkkiä omasta ilmenemismuodostaan. Kun siirrämme uudenkuun hetkenä sen omaan kuunvaihekarttaamme, se sijoittuu johonkin 8 osiosta ja näin ollen voi antaa viitettä esim. siitä milloin on otollisin aika aloittaa ja milloin varmistella jo alkamaamme. Tai milloin julkistaa suunnitelmamme ja milloin on aika irrottautua, jotta voimme suuntautua uuteen kierrokseen. 

Tähän teoriaan voi lähemmin tutustua Dane Rudhyarin sivustolla.

Sitten on vielä proge-Kuu. Sen asemaa voidaan tarkastella planeettataulukoista ja se etenee n. 13 astetta vuodessa kiertäen koko kierroksen 27, 3 vuodessa. 

Kuunpaluistakin on paljon artikkeleita internetin kiehtovassa maailmassa ja linkkisivuillani on muutamia itseäni kiinnostavia osoitteita. 


Kuunvaiheet
Kuunvaiheet