Kuunvaihe nyt


Astrologisesti Kuun sanotaan ilmentävän mieltä joka aineen (keho, maa) kautta välittää hengen (Aurinko) viestin.   Kuunvaiheet syntyvät Auringon ja Kuun suhteesta maasta havaiten. Kuu ja taivaankappaleet ovat innoittaneet aikojen  alusta synnyttämään monia mytologioita. Kannattaa tutkia mm. omaa eepostamme Kalevalaa sillä silmällä. Näihin voi    tutustua eri lähteistä joita internetkin on pullollaan. Itse yritän pysyä sellaisen tiedon äärellä jonka pystyn todentamaan   ja tulkitsemaan ymmärrettävästi.

  • Uusikuu merkitsee uuden impulssin aikaansaamaa henkistä latausta, joka on lähtöisin edellisen syklin lopussa syntyneestä siemenestä. 
  • Nouseva neljännesvaihe merkitsee ulkoisen vastustuksen kohtaamista ja sen voittamiseksi tapahtuvaa toimintaa. 
  • Täysikuu merkitsee syklin idean täyttymisen aikaa, jolloin se mitä kohti alun impulssi sai meidät toimimaan, tulee ilmi ja tiedostettavaksi. Tämä kohta voi ilmetä joko onnistumisena tai epäonnistumisena. (kunhan muistetaan että vastoinkäyminenkin on väärinymmärretty onni ;)). 
  • Laskevan neljänneksen aikana syklin aikana tiedostettu ja opittu voidaan jakaa ja synnyttää uusia siemeniä seuraavaa sykliä varten.
Aion tällä sivulla luoda katsauksia kuunvaiheisiin aina niiden ollessa ajankohtaisia.  
Täältä näet myös Mayapäivien jakson.


Täysikuu Oinaassa 29.9.2023

Täysikuun vaihe merkitsee uudenkuun idean täyttymisen ja esilletulon/tiedostamisen aikaa. Oinaan laatu johtavana merkkinä ilmentää rohkeutta toimia omista lähtökohdista käsin. 
Kartalla lisäksi kääpiöplaneetta Eris (eripuraisuuden jumalatar) on yhdessä Kuun yläsolmun kanssa. 
Mars sen sijaan on Kuun alasolmun lähellä Vaa´an merkissä. Se on Venuksen kotimerkissä ja siksi ei niin voimakas, lisäksi se on Auringon valon häikäisemä ja menossa näkymättömiin. 
Näyttäisi siltä että femiinivoimat ovat vahvoilla. Miten vastaamme tähän energiaan?  Olkaamme rohkeita ilmaisemaan sydämen toiveita!


Jos haluat tietää oman kuunvaiheesi ja tulkinnan siitä voit tilata sen tilaussivulta.


Voitko hyväksyä tämän hetken olevaisuuden ja olla sekoittamatta sitä tarinaan jonka mielesi on luonut sen ympärille?   -Eckhart Tolle-