Kuunvaihe nyt


Astrologisesti Kuun sanotaan ilmentävän mieltä joka aineen (keho, maa) kautta välittää hengen (Aurinko) viestin.   Kuunvaiheet syntyvät Auringon ja Kuun suhteesta maasta havaiten. Kuu ja taivaankappaleet ovat innoittaneet aikojen  alusta synnyttämään monia mytologioita. Kannattaa tutkia mm. omaa eepostamme Kalevalaa sillä silmällä. Näihin voi    tutustua eri lähteistä joita internetkin on pullollaan. Itse yritän pysyä sellaisen tiedon äärellä jonka pystyn todentamaan   ja tulkitsemaan ymmärrettävästi.

  • Uusikuu merkitsee uuden impulssin aikaansaamaa henkistä latausta, joka on lähtöisin edellisen syklin lopussa syntyneestä siemenestä. 
  • Nouseva neljännesvaihe merkitsee ulkoisen vastustuksen kohtaamista ja sen voittamiseksi tapahtuvaa toimintaa. 
  • Täysikuu merkitsee syklin idean täyttymisen aikaa, jolloin se mitä kohti alun impulssi sai meidät toimimaan, tulee ilmi ja tiedostettavaksi. Tämä kohta voi ilmetä joko onnistumisena tai epäonnistumisena. (kunhan muistetaan että vastoinkäyminenkin on väärinymmärretty onni ;)). 
  • Laskevan neljänneksen aikana syklin aikana tiedostettu ja opittu voidaan jakaa ja synnyttää uusia siemeniä seuraavaa sykliä varten.
Aion tällä sivulla luoda katsauksia kuunvaiheisiin aina niiden ollessa ajankohtaisia.  
Täältä näet myös Mayapäivien jakson.


Täysikuun vaihe on 23.5. Jousimiehen merkissä.

Kartalla Pluto antaa suotuisaa voimaa Vesimiehen merkistä. Mars puolestaan luo jännitteitä kotimerkistään Oinaasta käsin ja luo riitasointua myös Venus/Jupiter yhtymään Härän merkissä.

Muistakaamme myös että Venus on Auringon takana ja vaiheessaan alamaailmassa, jossa kohtaa Auringon 4.6. Venus on viime elokuusta alkaen tehnyt matkaa uudistuakseen merkkinsä (tällä kertaa Leijona) ehdollistumista. Tämä ihastuttava planeetta jatkaa näkyvää matkaansa iltatähtenä heinäkuun puolivälin aikoihin ja nousee takaisin omaan voimaansa ensi vuoden alkuun mennessä. 


Jos haluat tietää oman kuunvaiheesi ja tulkinnan siitä voit tilata sen tilaussivulta.


Voitko hyväksyä tämän hetken olevaisuuden ja olla sekoittamatta sitä tarinaan jonka mielesi on luonut sen ympärille?   -Eckhart Tolle-