Kuunvaihe nyt


Astrologisesti Kuun sanotaan ilmentävän mieltä joka aineen (keho, maa) kautta välittää hengen (Aurinko) viestin.   Kuunvaiheet syntyvät Auringon ja Kuun suhteesta maasta havaiten. Kuu ja taivaankappaleet ovat innoittaneet aikojen  alusta synnyttämään monia mytologioita. Kannattaa tutkia mm. omaa eepostamme Kalevalaa sillä silmällä. Näihin voi    tutustua eri lähteistä joita internetkin on pullollaan. Itse yritän pysyä sellaisen tiedon äärellä jonka pystyn todentamaan   ja tulkitsemaan ymmärrettävästi.

  • Uusikuu merkitsee uuden impulssin aikaansaamaa henkistä latausta, joka on lähtöisin edellisen syklin lopussa syntyneestä siemenestä. 
  • Nouseva neljännesvaihe merkitsee ulkoisen vastustuksen kohtaamista ja sen voittamiseksi tapahtuvaa toimintaa. 
  • Täysikuu merkitsee syklin idean täyttymisen aikaa, jolloin se mitä kohti alun impulssi sai meidät toimimaan, tulee ilmi ja tiedostettavaksi. Tämä kohta voi ilmetä joko onnistumisena tai epäonnistumisena. (kunhan muistetaan että vastoinkäyminenkin on väärinymmärretty onni ;)). 
  • Laskevan neljänneksen aikana syklin aikana tiedostettu ja opittu voidaan jakaa ja synnyttää uusia siemeniä seuraavaa sykliä varten.
Aion tällä sivulla luoda katsauksia kuunvaiheisiin aina niiden ollessa ajankohtaisia.  
Täältä näet myös Mayapäivien jakson.


Elämme mielenkiintoista aikaa astrologisesti, kaikkine planeettojen siirtymisien vaikutuksineen.

Tähän hetkeen liittyy samaan aikaan niin kevtäpäiväntasaus kuin Oinaan ensimmäinen uusikuu (toinen kuukauden kuluttua) sekä Saturnuksen ja Pluton merkkisiirtymät.

Kun ottaa huomioon keväisen valon lisääntymisen joka jo itsessään saa tunnemaailmamme virittymään uusille ulottuvuuksille, niin tämä aika vaatii meiltä nyt malttia ja uskoa siihen että kaikki pikku hiljaa asettuu uuteen uomaansa ja löydämme oman tapamme olla ja elää.

Nyt vain surffailemme aalloilla ja päästetään irti turhista ja aikansa eläneistä kuvioista ja tuetaan niitä joilla meinaa usko loppua.


Jos haluat tietää oman kuunvaiheesi ja tulkinnan siitä voit tilata sen tilaussivulta.


Kevätpäiväntasauksen kartta 20.3.2023

Voitko hyväksyä tämän hetken olevaisuuden ja olla sekoittamatta sitä tarinaan jonka mielesi on luonut sen ympärille?   -Eckhart Tolle-