Kuunvaihe nyt

Kuunvaihe nyt


Astrologisesti Kuun sanotaan ilmentävän mieltä joka aineen (keho, maa) kautta välittää hengen (Aurinko) viestin.   Kuunvaiheet syntyvät Auringon ja Kuun suhteesta maasta havaiten. Kuu ja taivaankappaleet ovat innoittaneet aikojen  alusta synnyttämään monia mytologioita. Kannattaa tutkia mm. omaa eepostamme Kalevalaa sillä silmällä. Näihin voi    tutustua eri lähteistä joita internetkin on pullollaan. Itse yritän pysyä sellaisen tiedon äärellä jonka pystyn todentamaan   ja tulkitsemaan ymmärrettävästi.

  • Uusikuu merkitsee uuden impulssin aikaansaamaa henkistä latausta, joka on lähtöisin edellisen syklin lopussa syntyneestä siemenestä. 
  • Nouseva neljännesvaihe merkitsee ulkoisen vastustuksen kohtaamista ja sen voittamiseksi tapahtuvaa toimintaa. 
  • Täysikuu merkitsee syklin idean täyttymisen aikaa, jolloin se mitä kohti alun impulssi sai meidät toimimaan, tulee ilmi ja tiedostettavaksi. Tämä kohta voi ilmetä joko onnistumisena tai epäonnistumisena. (kunhan muistetaan että vastoinkäyminenkin on väärinymmärretty onni ;)). 
  • Laskevan neljänneksen aikana syklin aikana tiedostettu ja opittu voidaan jakaa ja synnyttää uusia siemeniä seuraavaa sykliä varten.


Aion tällä sivulla luoda katsauksia kuunvaiheisiin aina niiden ollessa ajankohtaisia.  


Täysikuu Vesimiehen merkissä 24.7.

Lue lisää Uudenkuuun raportista.

24.7. Täysikuu valaisee yötä Vesimiehen merkissä. Niinkuin muistamme uusikuu Ravussa nosti esille ideaa tunteiden muodossa. Täydenkuun vaiheessa idea on muotoutunut siihen pisteeseen jossa se kirkastuu.

Meille paljastuu asiain todellinen tila. Mitä se kullekin merkitsee niin kannattaa olla hereillä. Uusi tietoisuus nousee oivallusten kautta, mutta myös konkreettinen näkymä on hyvin mahdollista kun Saturnus on mukana Kuun läheisyydessä.

Täydenkuun kartalla on myös Venuksen ja Jupiterin vastakkainen suhde, joka herättelee pohtimaan arvoja ja asenteita sosiaalisissa suhteissamme.

Merkuriuksen ja Pluton vastakkaisuus nostaa esille kipeitä tunnemuistoja, jotka saavat osakseen hoitavaa myötätuntoa.

26.7. Kuu siirtyy Kaloihin ohittaen Jupiterin aikaisin aamulla. Pari päivää aikaa haaveiluun.

28.7. Kuu siirtyy päivällä Oinaan toimeliaaseen merkkiin. Merkurius siirtyy Leijonan merkkiin ja Mars siirtyy seuraavana päivänä Neitsyen merkkiin analysoimaan.

31.7. Kuu siirtyy Härän merkkiin ja vuorokauden vaihtuessa kuunvaiheena on viimeinen neljännes, josta alkaa luopumisen aika ja sulautuminen olevaan uusin tavoin.

Aurinko ja Merkurius ovat yhtymässä vastakkain Saturnuksen kanssa. Terävää kommunikointia on ilmoilla eri tahoilla.

2.8. Kuu siirtyy päivällä Kaksosiin.

5.8. Kuu on siirtynyt yöllä Ravun merkkiin.

7.8. Kuu siirtyy Leijonan merkkiin aamulla ja alkaa valmistautua uuteen sykliin, joka alkaa huomenna. Nyt  viimeistellään asioita uutta alkua varten.

8.8. Uusikuu Leijonan merkissä.Jos haluat tietää oman kuunvaiheesi ja tulkinnan siitä voit tilata sen tilaussivulta.

Voitko hyväksyä tämän hetken olevaisuuden ja olla sekoittamatta sitä tarinaan jonka mielesi on luonut sen ympärille? Eckhart Tolle-