RapuKuu

Sinulla on luontainen tarve hoitaa, tukea ja suojata. Rapu on vesi-merkki ja se liittyy ihmisen emotionaalisiin, psykologisiin ja hengellisiin ulottuvuuksiin. Empatiakyky on voimakas, ja sinulla on intuitiivinen kyky tuntea mitä muut tarvitsevat. Rapu on myös johtava merkki, ja todennäköisesti tunnet vastuuta, joka pakottaa sinut toimimaan muiden hyväksi. Tämä on merkki emotionaalisesta tuesta; syvä yhteys perheeseen, kotiin ja yhteenkuuluvuuteen. Tunteiden hyvinvointi syntyy perheesi ja kodin yhteyksistä.

Sinua ohjaavat voimakkaasti tunteet, joihin vaikuttavat omat jatkuvasti muuttuvat tunnetilasi sekä ympäröivien ihmisten sekä myös ympäristötekijöiden tunnelmat. Kuten Kuu myös sinä olet todennäköisesti syklinen olento. Sinun sisäiset vaistosi ovat enemmän kuin logiikka tai rutiini. Voit käyttää tätä herkkyyttä suurena auttamistyökaluna, jos opit tunnistamaan sisäiset rytmit. Sitten tiedät mitä tarvitset joka hetki, ja seuraat luonnollisesti omaa sisäistä polkua. Rapu-Kuu ihmiselle on usein parasta, kun hän voi pitää omat aikataulunsa ja toimia omassa rytmissään ja tunteidensa ohjaamana.Näin pysyy tasapaino eikä synny turhaumia ja oikukkaita kohtauksia, joita voi kiire aiheuttaa.

Saat helposti vaikutteita ympäröivien ihmisten tunnelmista ja tunteista, ja siihen voi syvästi vaikuttaa mikä tahansa ympäristö. On hyvin tärkeää, että  opit ottamaan selvää omasta herkkyydestäsi. Muutoin saatat löytää itsesi jatkuvasti ajelehtimasta elämän meressä, yhdistymällä muiden ihmisten tunne- ja psyykkisiin voimiin ymmärtämättä mitä sinulle tapahtuu ja miksi. Tasapainoista tunne-elämää varten sinun on opittava tunnistamaan ero sinun ja toisen välillä. Muiden ihmisten tunne-energiat  saattavat sinut pois omasta tasapainosta.

Empaattisuus on hyödyllistä, kun on kyse vaalimisesta ja tukemisesta. Sinulla on lähes psyykkinen tunne, mitä toinen tarvitseee ja milloin! Mutta oman hyvinvoinnin kannalta voi olla ongelmallista, jos liityt jatkuvasti muiden tarpeisiin tiedostamatta mitä tarvitset itse. Voitko määrittää ne? Ovatko ne riippuvaisia muiden ihmisten visetittämistä tarpeista, odotuksista? Ovatko tosi tarpeesi täyttyneet?

Sinun on suositeltavaa huolehtia tästä erittäin hienostuneesta tunnejärjestelmästä varmistamalla, että pysyt omassa kentässäsi ja maadoitettuna. Tämä voidaan saavuttaa monin tavoin, mukaan lukien viettämällä aikaa yksin luonnossa tai veden äärellä, kun tunnet tarvetta lepoon. Meditaatio ja retriitti tekevät ihmeitä sinulle. Vaistot ovat itse asiassa paras ystäväsi ja palvelevat sinua hyvin, kun olet oppinut tulkitsemaan, mikä on sinun ja mikä ei ole. Sinun on muistettava, kuinka helposti taipuvainen olet vaikuttunut eri tilanteiden ilmapiiristä ja mitä tapahtuu ympärilläsi, joten opi myös lähtemään pois tilanteista jos koet olosi epämukavaksi.

Rapu-kuu voi olla hyvin perinteinen. Kotona ja perhe-elämässä tapahtuvat asiat vaikuttavat voimakkaasti. Voit kantaa jatkuvaa huolta kaikista perhe-elämän asioista. Näin ollen tämä on hyvin äidillinen merkki, joka antaa  luontaisen kyvyn toimia kasvattajana. Suhteesi omaan äitiisi on todennäköisesti erityisen merkittävä, ja sinulla voi olla häneen jopa lähes symbioottinen sidos. Joskus kuitenkin paras tapa suojella muita on opettaa heille, mitä tarkoittaa mennä maailmaan ja saavuttaa tuloksia. Voit vaalia muita parhaiten, kun et yritä suojata heitä kaikelta, mitkä saattavat lopulta olla omia pahimpia pelkojasi.

Toisaalta tämä Kuu-asema voi myös liittyä taipumukseen houkutella henkisesti heikkoja henkilöitä, jotka voivat käyttää hyväkseen hoivaamisviettiäsi. Tämä tiedostamaton tilanne voi syntyä siitä että et ole saanut omia tarpeitasi tyydytetyksi ja voit näin houkutella luoksesi tarvitsevia ihmisiä, jotka tarvitsevat jatkuvaa tukea ja huomiota. Sellaisten suhteiden ylläpitäminen, joissa päädyt pettyneeksi, vain vahvistaa vääristyneitä tunteita syyllisyydestä ja vastuusta. Sinun on ympäröitävä itsesi ihmisillä, jotka tunnistavat sinun hoivaamisen tarpeesi ja voivat antaa sinulle saman vastineeksi.

Rapu-kuu liittyy vahvasti kotielämään. Kotisi on todennäköisesti erittäin tärkeä sinulle ja monin tavoin linnasi sekä vetäytymispaikka. Kotisi pitäisi olla niin rauhallinen ja harmoninen kuin mahdollista. Olet luultavasti luontaisesti sopiva kodin sisustaja ja osaat tehdä sen mukavaksi ja kutsuvakasi. Tämä on vieraanvaraisuuden merkki, ja saatat olla myös hyvä kokki. Ihmisten tuominen kotiisi on erinomainen tapa osoittaa teille, että rakastat heitä. Vaikka saatat olla emotionaalisesti herkkä ympäristössä, joka ei ole sinulle tuttu, voit olla parhaimmillaan kotona.

Tunnettuja ihmisiä, joilla Kuu Ravussa: Veikko Lavi, C.G.E. Mannerheim, Tapani Perttu

Kuu Ravussa
Kuu Ravussa