Skorpioni 2021

Skorpioni 2020-2021


Vuosi tuo yllätyksellisiä tapahtumia muiden taholta,  vaikuttaen Skorpionin minäkuvaan ja käsitykseen itsestä. Tämä salaperäisyyden naamion suojissa elävä yksilö voi tulevana kautena löytää itsestään aivan uusia puolia muiden haastaessa häntä ilmaisemaan itseään tavallista rohkeammin.

Ympäristö haastaa hänen kommunikointi- ja viestintätaitonsa. Hän voi jopa sen takia hakeutua opiskelemaan näitä taitoja, jotta kykenisi ilmaisemaan itseään uskottavasti ja miellyttävästi.

Skorpioni kommunikoi yleensä vain silloin kun hän haluaa ja on tarkka siitä mitä sanoo. Skorpioni valitsee sanansa huolella, kirjoittaa yksityiskohdat huomioiden eikä hänen kommunikaatiossaan ole mitään tarpeetonta. Hän sanoo tarvittavan eikä muuta.

Viimeiset pari vuotta on tällä alueella ollut muutospaineita. Ympäristö on voinut tuoda käsiteltäväksi lähipiirin asioita, joissa on tarvinnut erilaisia viestintätaitoja. Myös liikkumiseen liittyvät asiat ovat esillä korostuneemmin. 

Mars on Skorpionin vuosikartalla juuri lopettanut perääntymisen. Se on täynnä uutta voimaa ja valmiina tähtäämään voimansa uusiin hankkeisiin. Nyt on hyvä aika laittaa alulle uusia työhankkeita, hoitaa kuntoaan ja terveyttään uudella puhdilla. Skorpionia motivoi tänä vuonna asioiden kuntoon saattaminen ja myös oman kuntonsa kohentaminen.

Joku tai jokin voi inspiroida häntä tavoittamaan omaa alitajuista puoltaan, joka kaipaa rauhaa ja rakkautta. Tämä voi ilmetä hyvinkin hienoväreisinä tuntemuksina ja levottomuutena jolle ei oikein löydy konkreettista syytä.

Venus elävöittää Skorpionin merkkiä marraskuun viimeiseltä viikolta joulukuun puoliväliin. Tämä aika voi tuoda mahdollisuuksia vetää puoleensa edullisia suhteita. Loppukuulla kannattaa olla ennakkoluulottomasti liikkeellä, koska jokin ystävyys voi ilmaantua aivan yllättäin.

Joulukuinen auringonpimennys keskittää huomiota omiin varoihin. Jokin selvittämättä jäänyt asia voi nousta esille ja tulla työn alle. Nyt tarjoutuu hyvä tilaisuus saattaa asia loppuun.

Joulukuu tuo muutoksia pitkään jatkuneeseen prosessiin jossa on ollut mukana Kauriissa olevat planeetat. Kuun puolivälissä Saturnus ja Jupiter siirtyvät Vesimiehen merkkiin ja tuo virkistävää, uudistavaa energiaa joka voi auttaa edistämään ilmapiirin muutosta.

Skorpionilla tämä energia vaikuttaa kodin alueella ja sitä myöden yksityisellä tasolla psyyken perustaan. Esille voi nousta näiden asioiden kehittämistarpeita. Aivan konkreettisesti voi tulla kyseeseen oman kodin rakentaminen, perheen perustaminen tai lisääntynyt vastuu kodin tai kotiseudun asioiden hoidossa.

Tammikuun energiat lisäävät toimeliaisuutta edellämainituissa asioissa. Ulkopuoliset paineet voivat ajottain hermostuttaa, mutta toisaalta myös aktivoida huomioimaan korjattavat asiat ja tekemään niille jotain. Voimallinen uusikuu keskittää huomiota lähiympäristön suhteisiin ja tuo ehkä jonkin ratkaisun pitkään jatkuneisiin jännitteisiin alueella. 

Merkurius tulee kodin alueelle kuun toisella viikolla ja perääntyy siellä ja siirtyy Kaloihin vasta maaliskuulla. Täysikuu loppukuusta valaisee uran aluetta säteillen myös kodin alueelle. Periaatteesi ja arvot joiden perustaan rakennat toimintasi voi tulla julkisen tarkastelun kohteeksi.

Helmikuinen uusikuu tulee samalle alueelle, joten edellämainitut asiat ovat edelleen vahvasti esillä. Merkuriuksen perääntyminen voi merkitä että aiemmin tehtyjä suunnitelmia pitää tarkistaa ja uudelleen ohjelmoida.

Maaliskuussa Aurinko/Venus/Neptunus ryhmä tuo oman energialatauksensa Skorpionin luovaan alueeseen, joka määrittelee tavan olla vapaalla ja harrastuksien parissa. Myös lapset ja romanttiset suhteet ovat tämän alueen ilmentymiä. Niinpä odottaa voi mitä vain romansseista luovaan toimintaan.

Kuunsolmu yhteisten resurssien alueella yhdessä Marsin kanssa voi ilmetä  yhteisten asioiden hoitamisena kevään aikana.

Huhtikuun alkupuoli on hyvää aikaa tarkistaa terveysasioita. Työ voi aiheuttaa stressiä jota on hyvä helpottaa ylimääräisellä vapaalla. Puolikuun jälkeen ihmissuhteet nousevat valokeilaan ja kohtaat paljon erilaisia ihmisiä ja yllättäviäkin tuttavuuksia syntyy. Mahdollisuus on kuun loppua kohden solmia merkittäväkin suhde rakkauden merkeissä.

Toukokuulla Venus tulee esille iltatähtenä parin kuukauden "alisen" matkan jälkeen. Tämä voi olla Skorpionille merkittävää aikaa ihmissuhteissa. Nyt kannattaa olla aistit herkkinä liikkeellä. Kuun puolivälissä uusikuu Härässä aktivoi kumppanuuden sektoria, jolloin maailma houkuttelee tapaamaan uusia ihmisiä. Kaukokaipuutakin on rinnassa ja liikkuminen on tässä kuussa keskeisessä roolissa.

Kesäkuu on vielä matkusteluun otollista aikaa, tosin Merkurius perääntyy Kaksosissa joten matkalla voi olla mutkia, mutta kun sen ottaa huomioon etukäteen niihin on helpompi suhtautua. Yhteisissä hankkeissa voi tulla jokin uudelleen suuntaus esille. Loppukuusta tarjolla on rohkeutta vaativa hanke, jossa tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja kestävyyttä.

Heinäkuulla Venus ja Mars ovat Leijonan kuninkaallisessa valossa. Tämä on Skorpionin uran ja julkisen identiteetin aluetta. Nyt olisi aika ilmaista laajemmalle yleisölle omaa osaamistaan. Mitä sellaista osaan jonka voisi jakaa muiden iloksi?

Elokuun alussa uusikuu uran alueella nostaa esille omat tavoitteet.  Vuosi on tulossa vaiheeseen jossa tulee tarve tarkastella omaa tekemistään isommassa mittakaavassa. Onko se mitä teen merkityksellistä?

Syyskuu on sadonkorjuun aikaa, jolloin on aika tarkastella koko kulunutta vuotta. Mitä otan mukaan seuraavaan kauteen ja mistä voin luopua. Kaikkea ei kannata raahata mukana varmuuden vuoksi.

Venus tulee omaan merkkiin kuun toisella viikolla lisäten vetovoimaasi ihmissuhteiden parissa. Merkurius on Vaa´an merkissä pari kuukautta koska on taas perääntymisen aika. Myös Aurinko tulee Vaakaan kuun viimeisellä viikolla sekä Mars.

Lokakuu onkin sopivaa aikaa visualisoida tulevan kauden pyrkimyksiä sekä loppuunsaattaa keskeneräiset hankkeet.  Nyt voi myös neuvotella tulevista hankkeista.  Jos on terapian tarve niin tämä aika on siihen otollista.