Vaaka 2021

           Vaaka


Johtavat merkit ovat pitkään olleet muutospaineiden alla ja Vaakalle tämä on merkinnyt perusturvallisuuden alueella olevia jännitteitä. Tämä vuosi tuo tilaa saattaa muutos uudelle tasolle ja vuodenaihteen jälkeen alkaa uudenlainen ilmapiiri, jossa voi aistia raikkaampia tuulahduksia.

Vaa´an merkkiin liitetään asioita kuten sosiaaliset suhteet, rauhantekijä, diplomatia, oikeudenmukaisuus. Nämä kaikki ovat ominaisuuksia joita tässä merkissä syntynyt joutuu kehittämään. Oinas vastapuolella antaa tähän oman panoksensa vastakkaisilla ominaisuuksillaan. Ihmissuhteiden kautta Vaa´alle tyypilliset ominaisuudet jalostuvat. Suhteiden kautta ulkopuolinen maailma näyttää kentän, joka kannustaa yrittämään ja kilpailemaan paikasta maailmasta. Vaaka oppii varhain että sopivasti manipuloimalla omaa viehätysvoimaa käyttämällä voi päästä helpommin päämääräänsä kuin kyynärpää-taktiikalla. Opit voivat joskus kehittyä kantapään kautta, jossa itsekin saa mustelmia.

Vaaka suhtautuu ammatillisiin pyrkimyksiin ja työhön hyvin tunteellisesti. Otat hyvin henkilökohtaisesti kaikki työhön liittyvän arvioinnin.

Viimeiset pari vuotta on nostanut esiin kysymyksiä omista rajoista ja yksityisyyden suojaamisesta. Kodin alueella on voinut tulla esiin asioita jotka vaativat lisää omaa panostasi ja vastuunottoa. Toisista huoltapitämisen ja hoivaamisentarve sekä sellaisen työn löytäminen jossa voi kokea tekevänsä jotain inhimillisesti merkityksellistä voi olla erityisen vahva.

Mars Oinaan merkissä perääntyvänä tuo merkityksellisiä ihmissuhteita kohdattavaksi, jotka vaikuttavat perustuksia myöten. Ihmissuhteiden kautta testataan suojausrakenteita, asenteita ja koko identiteetin perustaa, millaiset arvot ohjaavat elämääsi.

Myös ammatillinen suuntautuminen ja pyrkimykset ovat uudellenarvioinnin kohteena.

Vuodenvaihteen jälkeen Saturnus ja Jupiter siirtyvät pois kodin alueelta ja haastavat luovaa puolta hereille, joka luultavasti on jäänyt vähemmälle huomiolle viime vuosina. Vaa`an luovuus voi ilmetä hyvin yksilöllisellä tavalla, jolle voi nyt avautua ns. sosiaalinen tilaus.

Viestinnän ja vuorovaikutuksen planeetta Merkurius Skorpionin merkissä perääntyvänä kohdistaa huomiosi sisäänpäin. Tämä voi nostaa tietoisuuten asioita, joita olet yrittänyt työntää syrjään. Nämä voivat ilmetä unien muodossa tai äkillisinä oivalluksina esim. musiikin kautta.

Venus vastakkain Neptunuksen kanssa voi yrittää hämärtää arvostelukykyä ihmisuhteissa. Voit myös itse pyrkiä antamaan itsestäsi ulospäin valheellisen tai ainakin mielestäsi parannellun kuvan. Itseluottamusta tulisi nyt kohentaa kaikin keinoin ja ottaa tarkasteluun sisäisen arvostelijan lähde. Se voi johdattaa löytämään syvempi merkitys omaan tekemiseen jonka arvot nojaavat omiin arvoihin.

Kevättalvella Venus (Vaa´an oma planeetta) tekee yhtymän Aurinkoon sen takana ja pysyy pois näkyvistä toukokuun alkuun, jolloin se tulee esille iltatähtenä. Tämä voi johdattaa tarkastelemaan omia arvoja tavallista intensiivisemmin ja eri näkökulmista kts. myös edellinen kappale.

Huhtikuulla 2021 voi nousta esiin kumppanuuden kautta etuja. Liittyykö henkilökohtaisiin vai ammatillisiin suhteisiin niin sitä voi tarkastella oman kartan tekijöistä. Kuukauden lopulla on todella hyvät mahdollisuudet taloudellisten asioiden hoitamiseen.

Jupiter siirtyy toukokuulla pariksi kuukaudeksi Kalojen merkkiin heinäkuun lopulle saakka, jolloin on hyvää aikaa tarkistaa terveystilanne ja tehdä suunnitelmia kohentaa omaa kuntoa, jos tarpeen. Työelämässä myös uusia tuulia, jotka voivat edistää omaa asemaa.

Kesäkuulla Merkurius perääntyy Kaksosten merkissä. Jos harkitset opintoja niin nyt olisi hyvä aika ottaa kertauskursseja, jos pitää esim. pyrkiä opiskelemaan. Kaikenlainen arkistojen tutkiminen on nyt otollista ja voi tuoda ilmi aivan uudenlaista tietoa juuri nyt tarpeellisista asioista.

Mars ja Venus liikkuvat myös kesän aikana sopivasti uran ja julkisen aseman alueella, joten kannattaa panostaa silloin erityisesti oman imagon esilletuomiseen, jos kokee sen itselle merkitykelliseksi.

Elokuu onkin sitten lepäämisen aikaa, ehkä kannattaa lomailla silloin. Tällöin on hyvää aikaa keskittyä hoitamaan henkistä puoltaan ja tarkastella mennyttä vuotta aikaansaannoksineen. Kun saavutaan kohti uutta auringonpaluuta on hyvä aika päästää irti tarpeettomasta ja nyt on oikein hyvät energiat tehdä sellaista inventaariota. 

Syyskuu on jo uuteen sykliin suuntautumisen aikaa. Nyt on hyvä visualisoida tulevaa, tehdä alustavia suunnitelmia, mind mappeja tai aarrekarttoja tai mitä ikinä tapaat tehdä syntymäpäivän lähestyessä. Merkurius perääntyy merkissäsi tässä kuussa joka on sen asema myös uuden kauden alkaessa. Nämä toistuvat muutaman vuoden välein, joka on myös mielenkiintoinen tutkimuskohde omalla syntymäkartalla. Näinä aikoina ja vuosina voi olla hyvät edellytykset saada uudenlaisia näkökulmia asioihin ja uudistaa omaa ajattelua ja asennoitumista.